Promašio penal
1

Mitrović se obrukao panenkom protiv Crne Gore: Možda sam više glup nego jak čovjek

Klix.ba
Aleksandar Mitrović (Foto: AFP)
Aleksandar Mitrović (Foto: AFP)
Napadač Srbije Aleksandar Mitrović mogao je zbog promašenog penala biti tragičar utakmice protiv Crne Gore, ali su Orlovi ipak sačuvali prednost iz prvog poluvremena i na kraju su upisali važnu pobjedu u Ligi nacija rezultatom 2:1.

Ekipa Mladena Krstajića odigrala je sjajno prvo poluvrijeme, imali su vodstvo od 2:0, a onda i priliku da s bijele tačke postignu i treći pogodak i faktički riješe pitanje pobjednika. Loptu je na penal namjestio Mitrović, pokušao je panenkom završiti Crnogorce, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Nakon meča, Mitrović je rekao da je u posljednji trenutak promijenio odluku i da ne zna zbog čega je panenkom pokušao postići pogodak. Kako kaže, gledao je Depaya noć prije, koji je u 95. minuti panenkom postavio konačnih 2:0 u meču između Holandije i Francuske.

"Majke mi, ni sam ne znam zbog čega sam to napravio. Promijenio sam odluku u sekundi, sinoć sam gledao Holandiju i vidio sam kako je Depay izveo penal", kazao je Mitrović.

Novinar je nakon toga upitao Mitrovića da je je lopta otišla preko gola jer je jak čovjek, na što mu je on ekspresno odgovorio.

"Ni sam ne znam, možda sam više glup nego što sam jak čovjek. Možda mi je Bog htio reći: Htio si panenku, e sad ne možeš zabiti ni ovako", rekao je vidno razočarani napadač Fulhama.

Za Srbiju je ipak najvažnije da su protiv Crne Gore osvojili tri boda te da se nalaze na korak od osvajanja prvog mjesta u svojoj grupi, promocije u Ligu B i eventualnog baraža Lige nacija ukoliko se kroz kvalifikacije ne plasiraju na Evropsko prvenstvo.