Izborio penal
226

Mitrović postao prvi nogometaš u Engleskoj koji je predriblao Van Dijka i natjerao ga na prekršaj

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Engleski mediji objavili su podatak da je srbijanski napadač Aleksandar Mitrović prvi nogometaš u Premiershipu koji je uspio predriblati štopera Liverpoola Virgila Van Dijka i nakon toga ga "natjerati" da napravi prekršaj.
Mitrović je danas odigrao fenomenalan meč u remiju svog Fulhama protiv Liverpoola u meču 1. kola engleskog Premiershipa, a on je vodio svoj tim do velikog boda i bio je strijelac dva pogotka u remiju rezultatom 2:2.
Kod prvog pogotka nadvisio je odbranu Liverpoola i glavom pogodio za 1:0, no posebnu pažnju privukao je drugi pogodak koji je postigao domaći tim. Prije toga, Mitrović je uzeo loptu, sjajnom varkom predriblao Van Dijka i izborio kazneni udarac, a nakon toga ga je i pretvorio u gol.
Nakon što je 2018. godine potpisao za Liverpool, Van Dijk nikada nije napravio prekršaj nakon što ga je jedan protivnički igrač predriblao, no danas je prekinuo taj niz.

Podsjećamo, Liverpool je na kraju ipak uspio osvojiti jedan bod i izbjeći poraz, a strijelac gola za 2:2 bio je Mohamed Salah. Ranije je Darwin Nunez pogodio za 1:1, što mu je prvi gol u Premiershipu.