Otkud on?
0

Mislili su da se oprostio: Legenda Liverpoola zabija slobodnjake u osmoj ligi Slovačke

D. P.
Mnogi su mislili da se Škrtel oprostio (Foto: Screenshot)
Mnogi su mislili da se Škrtel oprostio (Foto: Screenshot)
Legendarni defanzivac Liverpoola Martin Škrtel i dalje je aktivan nogometaš, a njegov gol iz osmog ranga slovačkog nogometa obišao je svijet.

Škrtel (38) povukao se iz ozbiljnijeg nogometa nakon što je 2021. godine napustio Bašakšehir, s kojim je zajedno s našim Edinom Višćom bio prvak Evrope. Međutim, nije želio odustati od nogometa.

Prije nešto više od pola godine Škrtel se pridružio slovačkom osmoligašu. Riječ je o ekipi Raztocnoa, u čijem je dresu proteklog vikenda postigao prelijep pogodak i ponovo došao na naslovnice svjetskih medija.

Škrtel je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca u utakmici protiv Bojnice. Međutim, njegov tim je poražen rezultatom 1:2.

Inače, proslavljeni Slovak odlučio je oprostiti se od ozbiljnijeg nogometa tokom ljeta zbog zdravstvenih razloga. Iako su svi mislili da je završio karijeru, on je zapravo zaigrao u osmoj ligi za Raztocno, kako bi i dalje bio aktivan u onome što voli i što cijelog života radi.

Naravno, najveći trag ostavio je u Liverpoolu, gdje je postao prava legenda. Igrao je osam godina na Anfield, prije nego što je 2016. godine prešao u Fenerbahče. Za reprezentaciju Slovačke odigrao je 104 utakmice.