Nogomet
4

Misimović: Želim se vratiti u Bundesligu

Totalsport
Zvjezdan Misimović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zvjezdan Misimović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bosanski nogometni reprezentativac Zvjezdan Misimović (31), aktuelni igrač kineskog kluba Guizhou Renhea, otvoreno je izrazio želju za povratkom u Bundesligu.
Misimović je uostalom i rođen u Njemačkoj, tačnije u Münchenu, a profesionalnu karijeru je započeo u Bayernu. Najveći bundesligaški uspjeh ostvario je svakako 2009. godine, kada je s Wolfsburgom osvojio naslov prvaka.

"Želim se vratiti u Njemačku. Tamo je sve počelo, tamo sam rođen i tamo mi je započela karijera. To je moj cilj. Želim karijeru zaključiti u Njemačkoj", prenosi Misimovićeve riječi sport1.de.

Nakon odlaska iz Wolfsburga 2010. zaigrao je za Galatasaray, pa moskovski Dinamo, a od januara ove godine član je Guizhoua za kojeg je ugovorno vezan do kraja godine.

"Uvijek je teško govoriti o tome kako su se stvari razvijale, ali odlazak nije bila samo moja odluka. Moja je prva opcija bio Schalke i zapravo smo se već bili dogovorili, ali nije uspjelo. Zato sam krenuo drugim putem. Pokazao sam u Bundesligi što mogu i to ljudi ne zaboravljaju. A pokazao sam i nedavno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u dresu bh. reprezentacije da i dalje mogu držati tempo", rekao je.

U Bundesligi je Misimović odigrao 157 utakmica i postigao pritom 37 golova noseći dres Bayerna, Bochuma, Wolfsburga i Nürnberga. U njemačkoj drugoj ligi u 31 nastupu za Bochum postigao je 11 golova.