Bez dlake na jeziku
539

Misimović za Klix.ba: Prosinečki nije trebao ovako postupiti

E. B.
Zvjezdan Misimović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zvjezdan Misimović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Današnjoj vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se odlučivala sudbina selektora Roberta Prosinečkog iz opravdanih razloga nije prisustvovao Zvjezdan Misimović.
Savjetnik Izvršnog odbora NS BiH i predsjednika Elvedina Begića je u razgovoru za Klix.ba istakao kako je iznenađen ovakvim raspletom situacije.

"Već sam ranije rekao da smatram da je Prosinečki požurio sa objavom ostavke odmah poslije utakmice. Razumljivo je da je to rekao zbog emocija koje su ga ponijele, ali on je profesionalac i ne može reći kako ne može motivisati igrače i poslije tri dana pričati kako može. Igrači to čitaju i čuju, o tome je trebao voditi računa. Na može reći da želi uspjeh sljedećem selektoru i sada govoriti kao da ništa nije bilo", kaže Misimović i nastavlja:

"Cijenim Robija kao igrača i trenera mnogo, ali je činjenica je da ne igramo dobro već dosta utakmica, a i u Ligi nacija nismo igrali nešto specijalno, ali je uspjeh bio tu. Svi imamo jedan cilj, a to je plasman na Euro i ja bih bio najsretniji da dobijemo sve utakmice do kraja kvalifikacija i plasiramo se, ali na neke stvari se mora obratiti pažnja", rekao je jedan od najboljih nogometaša Bosne i Hercegovine u historiji.