Član Komisije
6

Misimović: Pojedina imena koja predlaže FSRS su već otpala, a razmotrit ćemo prijedloge

Piše: O. T.
Zvjezdan Misimović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zvjezdan Misimović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Član četveročlane Komisije za imenovanje novog selektora Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović u izjavi za Klix.ba kazao je da će imena trenera koja predlaže Fudbalski savez Republike Srpske ući u razmatranje, ali i da su neka od imena već otpala.

Predsjednik FSRS Mile Kovačević kazao je da savez predlaže sljedeća imena: Marcel Koller (bivši selektor Austrije), Vladimír Weiss (selektor Gruzije), Vinko Marinović, Boško Đurovski, Matjaž Kek, Srečko Katanec, Robert Prosinečki i Clarence Seedorf.

Kovačević je ova imena predložio nakon što na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH nije izabran novi selektor koji će naslijediti Mehmeda Baždarevića na klupi BiH. Jučer su bila predložena dva imena Meho Kodro i Amar Osim.

Misimović je u razgovoru za naš portal kazao da su neka imena već otpala, ali nije htio otkriti koja su to imena. Napomenuo je da se neće žuriti s pronalaskom novog selektora.

"Ranije sam kazao da ćemo saslušati sve prijedloge i razmotriti ih. Tako će biti i ovaj put. Međutim, neka od imena koja nam FSRS predlaže već su otpala, jer smo ih ranije kontaktirali i vidjeli da ne ispunjavaju naše kriterije. Ne bih da govorim o kojim se imenima radi. Nećemo žuriti s pronalaskom pravog rješenja", kazao je Misimović.

U pronalasku novog selektora za komisiju koja treba predložiti selektora otežavajuća okolnost su brojne informacije koje dolaze u medije, ističe Misimović.

"Određene informacije koje kruže medijima otežavaju nam posao bez obzira na to da li su tačne ili ne", kazao je bivši reprezentativac BiH.

On je zajedno s Ivicom Osimom, Seadom Kajtazom i Duškom Bajevićem jedan od četiri člana Komisije za imenovanje selektora BiH, komisije koja Izvršnom odboru NSBiH predlaže imena za novog selektora, nakon čega članovi izvršnog odbora glasaju. I ovaj posao Misimović želi obaviti najbolje što može.

"Ne bih govorio da li mi je ovaj posao naporan ili ne, ali samo želim reći da dajem najbolje od sebe, isto kao što sam to činio i dok sam bio fudbaler", rekao je Misimović.

Nova sjednica Izvršnog odbora NSBiH na kojoj bi trebalo biti poznato ime nasljednika Mehmeda Baždarevića zakazana je za 29. novembar. Izvršni odbor ima 15 članova, a minimalno njih 12 mora glasati za novog selektora.