|

Misimović osnovcima poklanja 1.000 dresova i lopte

Misimović osnovcima poklanja 1.000 dresova i lopte
0
S
Sarajevo-x.com
16.11.2009. u 13:47
15
komentara
0

dijeljenja
Misimović osnovcima poklanja 1.000 dresova i lopte
Dok se članovi fudbalske reprezentacije BiH pripremaju za bitku u srijedu, za učešće na Svjetskom fudbalskom prvenstvu, već imamo jednog pobjednika. Paralelno uz treninge bh. reprezantacije u sarajevkom naselju Ilidža, Zvjezdan Misimović je odlučio podržati mlade obožavatelje fudbala u svojoj domovini. Uz pomoć mobilnog operatera Fonic iz Njemačke, zvjezda njemačke Bundeslige će obradovati oko 50 osnovnih škola iz cijele Bosne i Hergovine sa ukupno 1.000 dresova, kao i fudbalskim loptama.
“Bez obzira na rezultat utakmice u srijedu, činjenica da smo uspjeli ući u kvalifikacije je već ogroman uspjeh za našu reprezentaciju,“ rekao je Misimović.

“Sada je za nas izazov da počnemo razmišljati o budućim uspjesima i pobjedama, a to je jedino moguće ukoliko uključimo djecu i omladinu iz naše zemlje u ovaj sport. Nadam se da ću barem malo doprinjeti ostvarenju cilja putem ove lične donacije,“ dodao je na kraju.

U potrazi za pravim partnerom, Misimović je otkrio Fonic, kompaniju koja nudi ekstremno nisku cijenu od 9 centi po minuti za sve telefonske pozive iz Njemačke za Bosnu i Hercegovinu.

“Čuo sam od mojih prijatelja u Njemačkoj da je Fonic izuzetno jeftin i popularan za telefonske pozive prijateljima i članovima porodice u Bosni i Hercegovini,“ objasnio je Misimović. "Upravo zato sam odlučio da zamolim ovu kompaniju da me podrži u organizaciji i implementaciji ovog projekta i što je najvažnije oni su odmah prihvatili moj prijedlog.“

Holger Feistel, generalni direktor za finansije i operacije u Fonic-u, je dodao: “Ovo sponzorstvo za nas predstavlja veliku čast i zadovoljstvo i ujedno način da se zahvalimo svim načim vjernim korisnicima. Nudimo najniže cijene za pozive u inostranstvo sa mobilne mreže u Njemačkoj na fiksne telefonske mreže u Evropi i Sjevernoj Americi i na taj način pomažemo našim korisnicima da ostanu u konstantnom kontaktu, u ovom slučaju, sa prijateljima i članovima porodice u Bosni i Hercegovini.“
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...