Izabrao Švicarsku
198

Misimović: Omeragiću neka je sa srećom, kao što sam i rekao, za Bosnu se igra srcem

F. Z.
Bećir Omeragić (desno) (Foto: EPA-EFE)
Bećir Omeragić (desno) (Foto: EPA-EFE)
Mladi nogometaš Zuricha Bećir Omeragić nije odlučio slijediti primjer Dennisa Hadžikadunića i Anela Ahmedhodžića i u budućnosti neće predstavljati reprezentaciju Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni.
Mladi štoper Zuricha kojem je svega 18 godina igrat će za reprezentaciju države u kojoj se rodio, odnosno Švicarsku.

Mogao je Bećir Omeragić igrati i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine s obzirom na to da su mu korijeni iz Dervente, ali stigao je poziv selektora Vladimira Petkovića za utakmice Švicaraca u Ligi nacija.

Tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović kaže kako je razgovarao s mladim nogometašem, ali Omeragić, ukoliko se nešto u međuvremenu ne promijeni, u budućnosti neće igrati za Zmajeve.

"Ja sam bio u Zurichu, razgovarao i s njim i s ocem i oni su rekli da hoće da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Krenuli smo u proceduru već da vadi papire za pasoš pošto su njegovi iz Dervente. Malo sam iznenađen tom odlukom, ali šta je tu je. Odlučio je da igra za Švicarsku. Rekao bih da nije dobar stil, ali kao što sam i ranije rekao za Bosnu treba igrati 100 posto, ostaviti srce na terenu i sa takvim razmišljanjem ne možeš. Neka mu je sa srećom, a mi idemo dalje svojim putem", rekao je Misimović za Klix.ba.

Podsjetimo, selektor Švicarske Vladimir Petković poslao je poziv Omeragiću za utakmice ove reprezentacije protiv Ukrajine i Njemačke u Ligi nacija.