Direktor Zmajeva
109

Misimović o Sučiću: Htjeli smo da igra za "A" reprezentaciju, prebacivao me na menadžera

N. K.
Zvjezdan Misimović (Foto: Foto: NS BiH)
Zvjezdan Misimović (Foto: Foto: NS BiH)
Dinamov veznjak Petar Sučić odlučio je da će u budućnosti nastupati za hrvatsku reprezentaciju, a na cijelu situaciju osvrnuo se i direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović.
"U trenucima kada smo prošle godine Ivana Bašića zvali u 'A' reprezentaciju, kontaktirali smo i Petra Sučića. Nazvao sam tada Bašića i on mi je rekao da nema problema i da mu je velika čast igrati za BiH. S druge strane, Sučić mi je rekao 'dobro, ali čuj se s mojim menadžerom'. Shodno tome, nazvao sam njegovog menadžera koji mi je rekao da po njegovom mišljenju Sučić još nije za 'A' reprezentacije BiH", istakao je Misimović za portal Klix.ba.

Direktor Zmajeva nam je potom otkrio da je tada Sučićevom menadžeru iznio svoje mišljenje kako mladi veznjak ipak ima potencijala da bude u "A" reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Govorio sam mu da ne mora odmah biti nositelj igre, već da bude u opciji selektoru za naredne kvalifikacije, već od septembra. Tada mi je priznao i da je već pričao s odgovornim ljudima iz hrvatske reprezentacije, ali se ništa konkretnije nije znalo u tom trenutku", dodao je Misimović.

Podsjetimo, sjajni 20-godišnji veznjak je jučer protiv PAOK-a imao brojke na nivou vrhunskih veznjaka Lige prvaka, a HNS je ekspresno reagovao te dogovorio sa Sučićem da odbije pozive iz BiH, za čiju je mladu reprezentaciju dosad igrao.

Sučić i dalje može nastupati za mladu reprezentaciju Hrvatske koju vodi Dragan Skočić, a u perspektivi, baš kao i svaki član U-21 selekcije, ima pravo nadati se pozivu selektora Zlatka Dalića.