Pobjeda Wolfsburga
0

VIDEO / Misimović i Džeko pokorili Istanbul

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zvjezdan Misimović i Edin Džeko ponovo su potvrdili da čine jedan od najboljih tandema u današnjem fudbalu. Obojica bh. reprezentativaca bili su strijelci za Wolfsburg donijevši "vukovim" tri izuzetno važna gola sa gostovanja u Istanbulu.

Zvjezdan Misimović još je jednom pokazao da je igrač svjetske klase nakon što je postigao fenomenalan pogodak u utakmici četvrtog kola Lige prvaka između Bešiktaša i Wolfsburga odigranoj u Istanbulu.

Miske je odlično povukao loptu sa sredine terena, prošao jednog igrača domaćih, a onda sjajno raspalio po lopti sa preko 20 metara. Golman Bešiktaša, Hakan Arkan bio je nemoćan da zaustavi šut našeg reprezentativca koji je utišao frenetične navijače na stadionu Inon.

U istoj minuti, na sličan način zaprijetio je domaći igrač Tabata, ali je golman Wolfsburga Benaglio bio siguran otklonivši opasnost po svoj gol. Ekipa naših "zmajeva" dominirala je terenom tokom prvog poluvremena, do čijeg je kraja Misimović zaradio žuti karton.

I u drugom poluvremenu publika je mogla uživati u dinamičnoj utakmici. Wolfsburg je kao i obično predvodio naš dvojac. Dobra igra krunisana je pogotkom Gentnera u 80. minuti utakmice, a tačku na i stavio je drugi dijamant u dresu Wolfsburga, Džeko koji je rutinski pogodio u 86. minuti utakmice za uvjerljivu pobjedu svog tima.

Jasno je da je Wolfsburg došao u Istanbul po tri boda, što je odličnom igrom i ostvario. Ono što najviše raduje je odlična forma naših reprezentativaca pred utakmice baraža sa Portugalom.

Ostali rezultati:

Bayern Munich - Bordeaux 0:2 Maccabi Haifa - Juventus 0:1 Manchester United - CSKA Moscow 3:3 AC Milan - Real Madrid 1:1 Marseille - Zurich 6:1

APOEL Nicosia - FC Porto 0:2 Atletico Madrid - Chelsea 2:2