15. kolo Bundeslige
0

Misimović asistent u remiju Wolfsburga

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Petnaesto kolo njemačke Bundeslige donijelo je okršaj Wolfsburga i Freiburga na Volkswagen Areni, koji je završio rezultatom 2-2. Za to vrijeme, pored ostalih utakmica, u Nordbank Areni igrali su HSV i Hoffeinheim, gdje je zabilježen rezultat 0-0.

Utakmica Wolfsburga i Freiburga počela je žutim kartonom Edina Džeke u 13. minuti susreta. Pet minuta kasnije prvi pogodak na utakmici postiže Idrissou i dovodi Freiburg u vodstvo. Wolfsburg izjednačuje golom Bastiansa u 27. minuti susreta.

U 51. minuti utakmice za drugo vodstvo Freiburga na utakmici zaslužan je Ivica Banović koji je postigao pogodak iz jedanaesterca, nakon što je prethodno kazneni udarac izborio Daniel Caliugri.

Utakmica je na kraju okončana neriješeno nakon što je Fabian Johnson u 81. minuti iskoristio sjajnu asistenciju Zvjezdana Misimovića petom na rubu kaznenog prostora i potom se sjurio prema golu i mirno prebacio gomana Pouplina.

Golman Freiburga u 86. minuti spasio je bod gostima nakon što je Edin Džeko nakon ubacivanja sa strane neometan pucao po golu s neka četiri metra, a Pouplin je refleksnom reakcijom odbio loptu u prečku i spasio svoj gol.

Bh. reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović odigrali su cijelu utakmicu.

Aktuelni prvaci tako nastavljaju blijeda izdanja ove sezone, pogotovo na svojoj Volkswagen Areni gdje su u osam ovosezonskih utakmica osvojili tek 11 bodova. Za usporedbu, prošlu su sezonu kod kuće imali gotovo savršen omjer, 16 pobjeda i jedan remi.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvarila je Borussia Dortmund koja je kod kuće potopila Nürnberg 4-0. Već do poluvremena je Borussia imala prednost 3-0 golovima Großkreutza, Barroisa i Zidana, da bi u drugom dijelu Hummels samo potvrdio slavlje.

Vodeća ekipa prvenstvene tabele, Bayer Leverkusen, nije uspio slaviti na gostovanju kod Hannovera (0-0), iako su bili bolji na travnjaku, dok su u mini derbiju kola remizirali i HSV i Hoffenheim na Nordbank Areni. Vedad Ibišević je igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Obasi, a Sejad Salihović je odigrao cijelu utakmicu.

U 18:30 sati počinje susret Frankfurt - Mainz, a u petak je Bayern pobijedio M'gladbach sa 2:1.