Minimalan poraz
51

Miše: Zadovoljan sam rezultatom, u uzvratu možemo napraviti čudo

Piše: K. H.
Ante Miše
Ante Miše
Trener Zrinjskog Ante Miše rekao je nakon poraza od Ludogoreca u meču 3. pretkola Evropske lige da je zadovoljan rezultatom i da s povratkom igrača koji nisu igrali u Bugarskoj Plemići imaju razloga da se nadaju čudu, a to je plasman u play-off.

Zrinjski je u 16. minuti primio pogodak, a nakon toga je golman Soldo imao nekoliko sjajnih odbrana te je svoju mrežu do kraja meča sačuvao netaknutom.

"Teška utakmica s odličnim protivnikom. Mi smo napravili ono po što smo došli, imamo aktivan rezultat i pokušat ćemo iznenaditi Ludogorec u uzvratu. S obzirom na to da poznajem našeg protivnik i to s kojim igračima rasapolažu, ako se može biti zadovoljan u porazu, onda sam danas zadovoljan. Mi smo danas patili na utakmici, golman nam je bio raspoložen, držao nas je i održao do kraja u meču", kazao je Miše, pa nastavio:

"Pet standardnih igrača nam je nedostajalo i to onih pet koji su nam izuzetno bitni. Oni bi trebali biti spremni za četvrtak i tu gradim veliki optimizam da bi u uzvratu mogli napraviti čudo i izbaciti Ludogoreca", kazao je Miše.

Revanš susret igra se za sedam dana u Širokom Brijegu.