Poslije Malte
6

Miše: Utakmice kao ova protiv Želje su najlakše za igrače, a u Bugarskoj nećemo glumiti Real ili Barcelonu

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Dvadesetak sati nakon važne pobjede na Malti protiv Vallette FC i prolaza u treće kolo kvalifikacija za Evropsku ligu, a prije teških gostovanja na Grbavici i u bugarskom Razgradu, konferenciju za medije održao je trener Zrinjskog iz Mostara, Ante Miše.

Miše ja na početku kazao kako je sretan zbog prolaska u evropskom dvoboju s Vallettom, čestitao svojim igračima, ali i ustvrdio da je na Malti realizacija bila bolje nago u ranije.

"Imali smo i sreće koja je izostala u ranijim utakmicama. Uvijek kažem igračima da bez dva gola u gostima se nema šta očekivati. Bilo je i loših stvari, ali rezultat sve pokriva", izjavio je Ante Miše.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Pred derbi na Grbavici koji se igra u nedjelju od 21 sat, Miše je kazao kako vjerovatno neće koristiti kapitena Peru Stojkića koji ima problema s aduktorom, te da ga namjerava sačuvati za evropski okršaj u Bugarskoj protiv Ludogoreca.

"Težak je raspored, bitni su svi igrači, kako oni na tribinama, tako i ovi koji počinju u prvih jedanaest. Za utakmicu s Željom mislim da je to onaj tip utakmice kakve su najlakše za igrače. Oni najviše vole te derbi utakmice, u kojima se nema šta izgubiti, a može jako mnogo dobiti", dodao je.

Tražit će od svojih igrača da se postave kao prvaci, a obje ekipe su energetski ispražnjene nakon teških utakmica na Malti i Kipru. Kazao je i kako će isto kao i kolega Odović morati koristiti neke nove igrače, te je pitanje ko će se kako snaći u tim okolnostima.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Za Ludogorec je dovoljno reći da mu je budžet oko dvadeset miliona eura, a vrijednost igrača preko pedeset miliona. Gledam malo Transfermarkt ima tu igrača od pet miliona, četiri i po, milion i po, dva miliona. U svakom slučaju jesu favoriti. Mi ćemo se pokušati dobro spremiti, iskautirati protivnika, te se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu. Sigurno se nećemo tamo otvoriti i glumiti da smo Barcelona ili Real, nego ćemo igrati pragmatično i probati ostvariti rezultat da u revanšu možemo nešto očekivati", zaključio je trener Zrinjskog.