Napustio Vukove
5

Mirza Varešanović više nije trener Olimpika

Piše: D. B.
Mirza Varešanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometni stručnjak Mirza Varešanović podnio je ostavku na funkciju trenera sarajevskog Olimpika, kluba koji se takmiči u 1. ligi Federacije BiH.

Varešanović je svoju odluku danas saopćio čelnicima Olimpika, a to je posljedica događanja u posljednje vrijeme. On je imao namjeru iz privatnih razloga napustiti klub s Otoke na kraju jesenjeg dijela prvenstva nadajući se da će to biti "šok terapija" za ekipu i to prije revanša protiv Zvijezde 09 u četvrtfinalu Kupa BiH, koji je na rasporedu naredne srijede.

"Uprava Olimpika se zahvaljuje Mirzi Varešanoviću na svemu što je dosad napravio, kao i na odnosu prema klubu tokom boravka na Otoci. Ovim je potezom pokazao da mu je stalo do ostvarivanja ciljeva kluba. Potvrdio je moralne i gospodske manire koji su uz njegovu neupitnu stručnost pokazali o kakvom se čovjeku radi. Nadamo se da ćemo s Varešanovićem sarađivati u budućnosti", saopćeno je iz Olimpika.

Vukovi su polusezonu završili na trećem mjestu na tabeli sa 31 osvojenim bodom, dva manje od lidera Zvijezde iz Gradačca. Drugoplasirana Sloga ima 32 boda. U četvrtfinalu Kupa BiH, tačnije u prvom susretu, Olimpik je poražen na Otoci od Zvijezde 09 rezultatom 1:2.