Vratio se na Otoku
198

Mirza Varešanović novi trener Olimpica

Klix.ba
Foto: FK Olimpic
Foto: FK Olimpic
Mirza Varešanović novi je trener budućeg federalnog prvoligaša FK Olimpic.

Varešanović, koji je sa klubom sa Otoke napravio najveći uspjeh u historiji kluba osvajanjem Kupa BiH, danas je dogovorio saradnju sa Olimpicom za narednu sezonu i sa klupe će predvoditi tim koji ima primarni cilj povratak u Premijer ligu BiH.

Nakon što je u prostorijama kluba na stadionu Otoka, u prisustvu direktora kluba Hamde Spahića i novog sportskog direktora Vukova Emira Hadžića, potpisao ugovor, novi šef struke Olimpica iznio je svoje prve utiske oko novog angažmana.

“Bez obzira što je Olimpic napustio Premijer ligu Bosne i Hercegovine, uz razgovor sa ljudima iz kluba vidio sam njihove vizije i namjere. Što se tiče klupa i što se tiče ambicija one su se poklopile i bili su jako korektni prema meni”, rekao je Mirza Varešanović te dodao:

“Za Olimpic me vežu lijepe uspomene, a ovdje sam ostvario najveće trenerske uspjehe. Ukazana mi je velika čast i povjerenje da pokušam vratiti Olimpic ekspresno u Premijer ligu BiH. Neće biti nimalo lako, igrački kadar se osuo i mora doći do velikih promjena. Imamo dovoljno vremena da napravimo dobru ekipu kako bi se vratili u najveći rang takmičenja.”

O planu priprema i sastavu stručnog štaba u narednom periodu, Varešanović je bio jasan.

“Imam neke igrače u planu koji bi mogli pojačati našu ekipu i nadam se da ćemo naći zajednički jezik sa njima. Bit će teško dovesti kvalitetne igrače s obzirom da je Olimpic napustio društvo najboljih.”

“Napravljen je plan priprema za narednu sezonu, a što se tiče stručnog štaba to će biti poznato do početka priprema. Sve nedoumice će biti do tada završene i nadam se da ćemo krenuti s radom u jakom sastavu”, zaključio je Varešanović, napomenuvši da pripreme za narednu sezonu počinju 20. juna.

Varešanović je u svojoj impozantnoj igračkoj karijeri pored matičnog FK Sarajevo, nastupao za Bordeaux, Olympiacos, Bursaspor i bečku Austriju, a ubilježio je i 24 nastupa za našu najbolju selekciju. U svojoj trenerskoj karijeri je pored Olimpica sa dosta uspjeha vodio i ekipe Sarajeva i Veleža.