Uprava FK Sarajevo odlučila
0

Mirza Varešanović novi trener bordo kluba

Sarajevo-x.com
Mirza Varešanović (Foto: Fotoservis)
Mirza Varešanović (Foto: Fotoservis)
Uprava bordo kluba danas je donijela odluku i na mjesto trenera FK Sarajevo imenovala Mirzu Varešanovića, nekadašnjeg igrača i sportskog direktora kluba sa Koševa, koji će na užarenoj klupi zamijeniti Mehmeda Janjoša, koji je podnio ostavku.

Novi trener večeras će održati trening na kojem će biti predstavljen igračima Sarajeva.

"Drago mi je što sam novi trener Sarajeva i to će mi činiti veliku čast", rekao je novoizabrani trener za Sarajevo-x.com.

On je istakao da je upoznat sa činjenicom da će bordo tim na Koševo protiv Leotara istrčati u oslabljenom sastavu, ali i da vjeruje da FK Sarajevo ima dovoljno kvalitetan igrački kadar koji će moći nadomjestiti nedostatak standardnih prvotimaca.

"Do utakmice nije ostalo mnogo vremena, pa je najvažnije da pobjedimo Leotar, a neke dublje analize stanja pravit ćemo naredne sedmice. Svjestan sam činjenice da je Sarajevo u krizi", rekao je Varešanović.

Nekadašnji stoper tima sa Koševa rekao je da je cilj Sarajeva borba za titulu ako postoji i minimalna mogućnost za osvajanje prvog mjesta, ali da je izlazak na evropsku scenu primarni cilj.