Nogomet
0

Mirza Ćemalović: Utakmica Veleža i Sarajeva je magnet za publiku

Piše: D. B.
Mirza Ćemalović
Mirza Ćemalović
Velež će u subotu u okviru 8. kola BHT Premijer lige ugostiti FK Sarajevo. Nogometaš Rođenih Mirza Ćemalović je rekao da je njegova ekipa spremna za izazov i da ide na pobjedu.

Ćemalović je zadovoljan igrom Veleža u ovoj sezoni, a posebno nakon visoke pobjede nad Borcem rezultatom 3:0 u 7. kolu.

"Pobjeda nad klubom kakav je Borac znači mnogo, a i ovako visoka dokazuje da imamo ekipu koja zaslužuje svaki respekt. Zaista imam visoko mišljenje o našem timu, a razlog za to su naši rezultati. Spremni smo za sve izazove, idemo iz utakmice u utakmicu s ciljem da ostvarimo što bolju poziciju na tabeli", izjavio je Ćemalović za Klix.ba.

U subotu će Velež ugostiti ekipu Sarajeva, a Ćemalović se nada pobjedi Rođenih.

"Utakmice između Veleža i Sarajeva su uvijek bile magnet za gledatelje i medije. To su veliki klubovi s velikim ambicijama. O rezultatu ne pričam unaprijed, jer je važnije da se pokažemo na terenu. U svaku utakmicu ulazimo sa željom za pobjedom, pa tako i u ovu sa Sarajevom", kazao je nogometaš Veleža.

Dodao je da opasnost vreba sa svih strana.

"Nema potrebe govoriti o Sarajevu, a posebno je nezahvalno izdvajati pojednice. Moramo paziti na sve njih i učiniti sve kako bi se koncentrisali i bili na visokom nivou", završio je Ćemalović.