Vanredna Skupština
98

Mirvić i Tan preuzeli većinsko vlasništvo FK Sarajevo, imenovan Upravni i Nadzorni odbor

H. H.
Američki biznismen bh. porijekla Ismir Mirvić (Foto: T. S./Klix.ba)
Američki biznismen bh. porijekla Ismir Mirvić (Foto: T. S./Klix.ba)
Danas je u prostorijama hotela Ibis održana vanredna Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo, na kojoj su potvrđene promjene u upravljačkim strukturama Bordo kluba.

Prva tačka dnevnog reda bio je prenos glasačkih uloga na Ismira Mirvića i Vincenta Tana koji su postali novi većinski investitori u klub.

Kao druga tačka dnevnog reda bilo je definisanje novog Upravnog odbora, kojeg će činiti Ismir Mirvić kao predsjednik, te Hajrudin Kapetanović i Jasmina Suljović.

Imenovan je i novi Nadzorni odbor kojeg će činiti Jalil Rasheed kao predsjednik, te Merisa Peco-Čukurija i Adrian Cottman.

Još ranije, Tan i Mirvić su istakli uzbuđenje što će se u klub vratiti prijeko potrebna stabilnost i dugoročna sigurnost.

"FK Sarajevo ime je i bezvremenski brend! Duga i uspješna tradicija kluba zaslužuje novu viziju koja će omogućiti razvijanje kluba i kao međunarodnog brenda. Zbog toga smo uzbuđeni što imamo i znanje, i iskustvo i kredibilne globalne poslovne odnose koji nam garantuju povratak entuzijazma na Koševo na zadovoljstvo vjernih navijača, koji su željni uspjeha i dobrih rezultata", ističu Tan i Mirvić.

Ismir Mirvić (Foto: T. S./Klix.ba)
Ismir Mirvić (Foto: T. S./Klix.ba)

Kako navode, u narednih nekoliko sedmica doći će do perioda tranzicije nakon čega će biti u potpunosti spremni podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju FK Sarajevo sa širom javnošću.

Podsjetimo, Tan je krajem 2013. godine postao većinski vlasnik FK Sarajevo, a njega je u toj ulozi početkom 2019. godine naslijedio Nam. No, vijetnamski biznismen je digao ruke od Bordo tima, te je klub vratio u ruke Malezijcu koji je novog poslovnog partnera pronašao u američkom biznismenu bh. korijena.