Nogomet
127

Mirvad Kurić: KS će snositi troškove osiguranja utakmica Sarajeva, Želje...

Anadolija
Mirvad Kurić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirvad Kurić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dino Selimović, Mirsad Šiljak i Nijaz Gracić, čelnici uprava fudbalskih premijerligaša Sarajeva, Željezničara i Olimpica, sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvadom Kurićem danas su razgovarali o gorućim problemima, posebno sudskim potraživanjima Ministarstva unutrašnjih poslova KS za dugovanja spomenutih klubova, u čijoj je nadležnosti da obezbjeđuje sigurnost na utakmicama.

"Ministar Kurić je istakao da je u budžetu za narednu godinu predviđeno da Ministarstvo kulture i sporta snosi troškove obezbjeđenja utakmica, što će u mnogome olakšati klubovima. Na ovaj način sportski klubovi će biti rasterećeni finansijskih problema koje trenutno imaju i biti u stanju da se posvete isključivo sportu", navedeno je u saopštenju za javnost Vlade Kantona Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji sportske infrastrukture, ulaganja u stadione i fudbalske terene. Ministar Kurić funkcionerima sarajevskih premijerligaša obećao je da će u narednim danima dogovoriti sastanke sa načelnicima sarajevskih opština kako bi se pronašao način ulaganja u infrastrukturu sporta. Ono što je posebno istakao i tražio od klubova jeste oslobađanje plaćanja članarine za djecu slabijeg imovinskog stanja.