Nogomet
0

Mirsad Jonuz novi izbornik makedonskih nogometaša

Totalsport
Srečko Katanec
Srečko Katanec
Nasljednik Srečka Kataneca na klupi makedonske nogometne reprezentacije bit će domaći trener Mirsad Jonuz, dosadašnji izbornik mlade reprezentacije iste zemlje.

Jonuz je pristao voditi nacionalni sastav do kraja kvalifikacija za SP 2010. godine, te ga je Makedonski nogometni savez (MFF) imenovao izbornikom na određeno vrijeme.

"Jonuz je bio jedini kandidat koji je prihvatio kratkoročan posao bez postavljanja ikakvih uvjeta", izjavio je predsjednik MFF-a Haralampije Hadžiristeski.

Jonuz će ekipu preuzeti od slovenskog trenera Srečka Kataneca, koji je ostavku podnio nakon posljednjega kvalifikacijskog poraza od Holandije (4-0) prvog aprila. Kao kandidat je figurirao i hrvatski trener Branko Ivanković.

"Ne namjeravam značajno mijenjati sastav. Mislim, međutim, da možemo ostvarivati bolje rezultate od dosadašnjih", izjavio je novi izbornik, koji je od 2002. godine vodio mladu vrstu Makedonije.

U devetoj skupini eurokvalifikacija za SP u Južnoafričkoj Republici Makedonci zauzimaju četvrto mjesto na tabeli pet ekipa. Za vodećom Holandijom zaostaju 12 bodova nakon što su u četiri dvoboja skupili svega tri boda (pobjeda i tri poraza).