Nogomet
17

Mirror: United daje Moyesu 100 milijuna funti za pojačanja

Totalsport
David Moyes (Foto: AFP)
David Moyes (Foto: AFP)
Prema pisanju britanskog tabloida Daily Mirrora, čelnici Manchester Uniteda će u januarskom prijelaznom roku dati svom menadžeru Davidu Moyesu čak 100 miliona funti za pojačanja.

Spomenuti dnevnik navodi da je izvršni direktor aktualnog engleskog prvaka Ed Woodward pristao iskrcati veliki novac za obnovu ekipe, ali je Moyesu poručio da ne ide u panične kupnje. Zasad krajnje neuspješni nasljednik Alexa Fergusona prošlo je ljeto lovio čitav niz nogometaša, ali je u posljednjim sekundama prijelaznog roka uspio dovesti tek Belgijanca Marouanea Fellainija iz svoga bivšeg kluba Evertona. Hoće li mu zima biti uspješnija, pokazat će predstojeće sedmice.

Mirror piše da je United odustao od svoje ljetne mete, veznjaka Athletic Bilbaa Andera Herrere, kao i da će teško doći do veznog igrača Atletico Madrida Kokea. Očekuje se, pak, da će Moyes još jednom pokušati kupiti lijevog beka Evertona Leightona Bainesa.

United je nakon 20 kola Premierlige tek na sedmom mjestu. Od obrane naslova se praktički već oprostio, a četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka mu zasad bježe pet bodova.