Nogomet
124

Miroslav Stevanović i Ajdin Mujagić odbili produženje ugovora s FK Željezničar

Klix.ba
Fk Željezničar je saopćenjem obavjestio javnost da nije uspio postići dogovor s nogometašima Miroslavom Stevanovićem i Ajdinom Mujagićem te da ovi igrači neće produžiti ugovor.

Klub s Grbavice izuzetno žali što će naljeto ostati bez važnog člana ekipe.

"Pregovori su trajali posljednjih šest mjeseci, ali nažalost, klub nije u mogućnosti udovoljiti previsokim finansijskim zahtjevima koji su pred njega postavljeni. ao nam je zbog ovakog ishoda pregovora jer je Stevanović u ove dvije sezone svojim ponašanjem i odnosom prema plavom dresu bio primjer vrhunskog profesionalca, odnosno primjer kako se treba ponašati jedan fudbaler najtrofejnijeg bh. kluba. Ne sumnjamo da će tako ostati i u proljetnom dijelu sezone i od Stevanovića očekujemo čak i bolje partije", navodi se u saopćenju.

Iz Željezničara su naglasili da Stevanovićev menadžer nije pokazao interes da smanji zahtjeve iako bi njegov klijent bio najplaćeniji u cijelom timu.

"Tokom pregovora, menadžer Stevanovića, Menaf Kodro ni u jednom trenutku nije korigovao zahtjeve, odnosno prilagodio ih mogućnostima Kluba, a zahtjevi su bili takvi da ih ne bi mogao ispuniti nijedan klub u BiH, a vjerovatno ni u regiji. Uprava Kluba je sa druge strane uradila sve što je mogla, Stevanoviću je ponuđen ugovor prema kojem bi bio najplaćeniji igrač u timu, čak uz opciju odlaska na ljeto uz minimalno obeštećenje", dodaju iz Željezničara.

Stevanović će s Grbavice otići kao slobodan igrač, pa Plavi neće dobiti nikakvu odštetu iako su igraču omogućili da se vrati u formu, pa i u reprezentaciju BiH.

"Od početka pregovora cilj bio da igrač bez odštete po isteku ugovora napusti klub, uprkos tome što je FK Željezničar u proteklom periodu omogućio Stevanoviću povratak u pravu formu te povratak statusa reprezentativca.. Miroslav Stevanović ima važeći ugovor sa Željezničarom do jula ove godine i trenutno se nalazi na pripremama u Međugorju", stoji u saopćenju.

Produženje ugovora je odbio i mladi napadač Ajdin Mujagić, koji je u decembru trebao na probu u Mallorcu, što mu nije omogućeno.

"a kraju ove sezone ugovor ističe i Ajdinu Mujagiću, koji je također odbio potpis novog ugovora", zaključeno je na kraju saopćenja.