Rekordni transfer
7

Mirko Marić iz Osijeka prelazi u Berlusconijevu Monzu za 4,5 miliona eura

F. Z.
Mirko Marić (Foto: Twitter)
Mirko Marić (Foto: Twitter)
Silvio Berlusconi i njegova Monza odlučili su dovesti nogometaša Osijeka Mirka Marića za pomalo nevjerovatnih 4,5 miliona eura, a vrijednost transfera bi mogla biti i veća kroz bonuse.

Marić koji je rođen u Grudama i koji je karijeru počeo u redovima Širokog Brijega stigao je Berlusconijevim privatnim avionom jutros u Italiju.

Marićev transfer je najveći u historiji Monze, a Sky Sport javlja kako je njegova vrijednost 4,5 miliona eura. Osijek bi mogao zaraditi i više novca s obzirom na to da su u ugovor uvršteni i bonusi čija aktivacija ovisi od Marićevih nastupa u dresu Monze.

Također, Osijek bi od narednog Marićevog transfera trebao dobiti 20 posto, a službena potvrda njegovog prelaska u redove italijanskog drugoligaša trebala bi biti sutra. Danas bi Marić trebao završiti ljekarske preglede.

Marić je igrao za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a potom je zaigrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Upisao je i dva nastupa za A selekciju Hrvatske na internacionalnom turniru u Kini (China Cup). Ove sezone positgao je 22 pogotka u 40 nastupa za Osijek.

Marić (25) je u Širokom Brijegu igrao od 2012. do 2014. godine. Potom prelazi u zagrebački Dinamo, ali igra na posudbi u Lokomotivi do 2017. godine. Prije prelaska u Osijek 2017. godine kratko je igrao i za mađarski Videoton.