Veliki hendikep
346

Miralem Pjanić ne igra protiv Italije, kažnjen s dvije utakmice

Piše: K. H.
Miralem Pjanić (Foto: H. M./Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: H. M./Klix.ba)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić kažnjen je s dvije utakmice suspenzije zbog direktnog crvenog kartona koji je dobio u kvalifikacionom meču protiv Grčke, što znači da neće igrati protiv Finske i Italije.

Ova informacija potvrđena je za portal Klix.ba iz Nogometnog saveza BiH, a vijest da veznjak Juventusa neće igrati protiv Finske i Italije sigurno se neće svidjeti selektoru Robertu Prosinečkom kojem je Miralem Pjanić ključni igrač u sredini terena.

Pjanić je dobio direktan crveni karton u 65. minuti duela protiv Grčke u Zenici nakon što je na centru udario Zecu. a kaznu od dvije utakmice suspenzije dobio je iz razloga što sudija u izvještaju nakon utakmice nije napisao da Pjanić nije imao namjeru za oštar prekršaj, jer da jeste, kazna bi bila samo jedna utakmica.

"Mislim da sam prestrogo dobio crveni karton, ispružio sam nogu, ali nisam išao da ga udarim. Udario sam prvo loptu, možda sam i njega zakačio, ali ga nisam htio udariti. Nadam se da ću igrati protiv Italije, to jeste da će sudija odlučiti da ovo nije bio ozbiljan faul", rekao je Pjanić nakon meča.

Nogometna reprezentacija BiH susret protiv Finske igra 8. juna, dok će tri dana nakon toga, tačnije 11. juna, igrati u Torinu protiv Italije. U prva dva kola naš tim je zahvaljujući pobjedi protiv Armenije i remiju protiv Grčke osvojio četiri boda.