Kao igrač Stare dame
104

Miralem Pjanić bi u dresu Zmajeva mogao odigrati posljednju utakmicu na stadionu Juventusa

Piše: K. H.
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Francuski i italijanski mediji posljednjih dana sve više pišu o transferu bh. reprezentativca Miralema Pjanića iz Juventusa u PSG, a ukoliko se to desi, onda će sjajni bh. veznjak posljednju utakmicu na Allianz Stadium u Torinu odigrati u dresu reprezentacije BiH.

Vlasnici PSG-a pod svaku cijenu žele osvojiti najelitnije nogometno takmičenje u Evropi - Ligu prvaka, a spremni su na dodatna ulaganja tokom ljeta kako bi još pojačali ekipu i što spremniji dočekali narednu sezonu.

Prvi na listi želja, barem prema pisanju medija iz Francuske i Italije, jeste Miralem Pjanić koji se posljednjih mjeseci sve više dovodi u vezu s odlaskom iz Torina gdje je u posljednje tri godine svojio tri titule prvaka i dvije duple krune.

Ranije se Pjanić dovodio u vezu s prelaskom u Real Madrid, prije toga i Barcelonu, no čini se da od toga neće biti ništa i trenutno najrealnija opcija jeste transfer u Francusku gdje je u prošlosti igrao za Metz i Lyon. PSG je navodno spreman platiti čak 100 miliona eura za Pjanića, što bi ga učinilo najskupljim igračem iz BiH svih vremena.

Ukoliko tokom ljetnog prijelaznog roka napusti Juventus, onda će Pjanić posljednju utakmicu na Allianz Stadiumu u Torinu odigrati u dresu reprezentacije BiH i to 11. juna kada se igra kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo između Italije i BiH.

UEFA je nedavno izrekla dvije utakmcie suspenzije za Miralema Pjanića zbog direktnog crvenog kartona koji je dobio protiv Grčke, no nakon žalbe NS BiH suspenzija je smanjena na jednu utakmicu i Pjanić će biti dostupan selektoru Prosinečkom za meč protiv Azzura.

Juventus se prošlog vikenda oprostio od svojih navijača što se ove sezone tiče remijem protiv Atalante 1:1, a u pomenutom susretu od navijača Stare dame oprostili su se Andrea Barzagli i Massimiliano Allegri.

Pjanić je u Juventus stigao iz Rome 2016. godine u transferu vrijednom 35 miliona eura, a od tada je u dresu Stare dame odigrao ukupno 135 utakmica u kojima je postigao 19 pogodaka i upisao je 36 asistencija. Njegova vrijednost prema Transfermarktu procijenjuje se na 63 miliona eura, po čemu je najskuplji bh. igrač.