Nogomet
574

Miodrag Ješić više nije trener FK Sarajevo

Piše: E. B.
Ješić: Vodio FK Sarajevo manje od pola godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ješić: Vodio FK Sarajevo manje od pola godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon pritiska javnosti, navijača i medija, srbijanski trener Miodrag Ješić i njegovi pomoćnici dogovorili su sporazumni raskid ugovora sa FK Sarajevo.

Ješić nije uspio ostvariti dobre rezultate u manje od šest mjeseci provedenih na klupi ekipe s Koševa i razlaz je bilo jedino logično rješenje.

"Nažalost, ostvareni rezultati na početku proljetnog dijela takmičarske sezone 2015/16 nisu bili zadovoljavajući. Posljednja utakmica donijela je izuzetno lošu igru našeg tima, kao i lošu atmosferu unutar svlačionice zbog čega su šef stručnog štaba Miodrag Ješić i Upravni odbor kluba dogovorili sporazumni raskid ugovora", kazao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica i dodao da se klub rastao sa Ješićem u prijateljskoj atmosferi i bez ikakve štete po klub.

"Moram istaći da nije bilo govora o bilo kakvoj isplati basnoslovnih odšteta, niti bilo kakvih radnji koje bi išle na štetu našem klubu. Ovim potezom Upravni odbor želi donijeti pozitivnu promjenu u sportskom segmentu kluba", rekao je Kusturica.

Ješić, koji je u 19 godina trenerske karijere promijenio 16 klubova, na 16 utakmica na kormilu Sarajeva zabilježio je devet pobjeda, dva remija i pet poraza.

Kada je došao na mjesto šefa stručnog štaba Sarajeva aktuelni prvak Bosne i Hercegovine je zaostajao samo dva boda za tadašnjom vodećom ekipom Premijer lige BiH Zrinjskim, a ekipu je napustio s deficitom od osam poena za liderom Slobodom.

Kap koja je prelila čašu je ispadanje u četvrtfinalu Kupa BiH od Slobode, koja je u dvomeču slavila sa ukupnih 5:1.

Ješić je tokom svog mandata krivce za neuspjehe tražio u sudijama, terenima, a posljednji su se na njegovoj listi razloga našli i novinari.

Upravni odbor je Jeiću dao odriješene ruke oko igračkog kadra, te je u zimskom prijelaznom roku došlo do velikih promjena u ekipi. Nekolicina standardnih igrača iz jesenjeg dijela prvenstva je napustilo klub, a došli su igrači upitnih fudbalskih kvaliteta poput Brazilaca Cesara i Emersona, te stopera Kramara kojeg je srbijanski stručnjak koristio na poziciji lijevog bočnog i na mjestu štopera.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovao je privremeni stručni štab prvog tima našeg kluba, kojeg će, kao šef struke predvoditi Almir Hurtić, šef Akademije, a njemu će asistirati osoblje iz Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Privremeni stručni štab će svoju dužnost obavljati na nadolazećoj ligaškoj utakmici protiv FK Slavija, koja je na rasporedu u nedjelju, 20. marta na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović-Hase“, a u danima poslije iste, bit će imenovan i formiran novi stručni štab prvog tima.