Nogomet
2

Mino Raiola: Balotelli i Ibrahimović nisu na tržištu

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometni menadžer Mino Raiola koji zastupa Marija Balotellija i Zlatana Ibrahimovića tvrdi da "njegovi" napadači nemaju namjeru mijenjati klub ovog ljeta.

Turbulentnu sezonu obilježenu stalnim ispadima u javnosti, te nesuglasicama s menadžerom Građana i sunarodnjakom Robertom Mancinijem talijanski reprezentativni napadač Mario Balotelli ipak je zaključio dramatičnim osvajanjem Premiershipa. Unatoč medijskim spekulacijama o povratku u Seriju A njegov menadžer Mino Raiola kaže da 21-godišnjak ostaje na Etihadu.

"Mario nije na tržištu. On sigurno ostaje u Manchester Cityju", izjavio je Raiola za Sky Sport Italiju osvrnuvši se potom i na status još jednog svog klijenta Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin se povezuje s madridskim Realom gdje bi ga radio vidio trener španskog prvaka Jose Mourinho.

"Sastao sam s izvršnim direktorom Milana Gallianijem kako bismo razgovarali o nekim drugim stvarima, a ne o Ibrahimovićevu statusu. On je već obavio razgovor s čelnicima kluba u kojem su obje strane izrazile zadovoljstvo saradnjom. Uvjeravam vas da će Ibrahimović i nakon 30. augusta biti član Milana", izjavio je Raiola.