Premiership
11

Minimalne pobjede Arsenala i Chelseaja, Huddersfield iznenadio Watford

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Današnjim susretima od 16 sati nastavljeno je 18. kolo engleskog Premiershipa u kojem su minimalne pobjede ostvarili Arsenal i Chelsea.

Arsenal je dočekao Newcastle, a pogodak za tri boda postignut je u 23. minuti susreta. Strijelac je bio Özil koji je postigao fantastičan pogodak iz voleja.

Sead Kolašinac je susret odgledao sa klupe za rezervne igrače Topnika.

Kao i Arsenal, I Chelsea je slavio s minimalnih 1:0, a u Londonu je pao Southampton. Stijelac odlučujućeg pogotka na susretu bio je Alonso u 45+3. minuti susreta. Hazard je fauliran na 25 metara od gola Forstera, a lijevi bočni igrač Plavaca je postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca.

Huddersfield je napravio veliko iznenađenje i slavio je u gostima kod Watforda rezultatom 4:1. Pogotke za goste postigli su Kachunga (6.), Mooy (23., penal 89.) i Depoitre (50.), dok je za domaćina postigao Doucoure (68.). Zanimljivo, obje ekipe su susret završile sa po 10 igrača nakon što su isključeni Deeney u 33. i Hogg u 61. minuti susreta.

Brighton i Burnley su odigrali jedini susret bez pogodaka, a najveću priliku na susretu promašio je napadač domaće ekipe Murray koji je u 36. minuti promašio penal.

Tabela: