{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mini šampioni u Mostaru: Stotine dječaka i djevojčica u dresovima Reala i Liverpoola

26.5.2018. u 13:26
8
4
Mini šampioni u Mostaru: Stotine dječaka i djevojčica u dresovima Reala i Liverpoola
8
Dječaci i djevojčice od pet do dvanaest godina već osmu godinu zaredom na dan velikog finala Lige šampiona druže se, raduju i takmiče u nekom od bh. gradova. "Mini šampione" organizuju UEFA Champions League, UniCredit Bank d.d. i Otvorena zabavna škola nogometa, a nekoliko sati prije velikih šampiona u Kijevu, mali šampioni igrali su se ispred mostarskog Mepas Malla.
Nenad Đapić, instruktor u Otvorenoj zabavnoj školi nogometa kaže nam kako djeca uživaju o ovoj sad već tradicionalnoj manifestaciji.

"Na dan finala Lige šampiona djeca se takmiče u svojoj mini ligi, svake godine mijenjamo grad, a već smo drugi put u Mostaru. Bili smo već u Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Sarajevu... Četiri stotine djece je danas podijeljeno u dvadesetak grupa i takmiče se u posebnom fudbalskom programu. Igra, zabava, druženje, ali i obilježavanje dana Lige šampiona", kazao je Đapić.

Koordinatorica projketa Vildana Delalić Elezović nam kaže kako je cilj da se najveći dan evropskog nogometa, onaj kad se igra finale Lige šampiona, obilježi i u našoj zemlji.

"Osamdeset posto djece je iz tridesetak klubova i ustanova iz Mostara, njihovi gosti sz iz Stoca, a tu su i djeca koja su došla iz Konjica, Hadžića i Pazarića", kazala je Delalić Elezović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: