Nogomet
0

Milošević: Protiv Širokog želimo nastavak dobrih partija

Klix.ba
Na prethodnoj utakmici protiv Olimpica se vidjelo da su nogometaši Radnika počeli usvajati zahtjeve i nogometnu filozofiju novog trenera Nebojše Miloševića, a sada bijeljinski tim čeka okršaj sa Širokim Brijegom.

"Mi smo proveli malo vremena zajedno da bi promjene bile uočljive, ali je u meču protiv Olimpica svakako bilo dijelova utakmice kojima mogu biti zadovoljan. Pred nama je svakako mnogo rada", izjavio je Milošević

On obećava mnogo rada, ali vrijeme neumoljivo teče. Već u subotu je na programu utakmica sa Širokim Brijegom.

"Širokobriježani su iskusna ekipa koja dugo igra zajedno. Poznaju se i imaju automatizme u igri. Predvodi ih Brazilac Wagner, po meni njihov glavni igrač. Mi goste izuzetno respektujemo, a drugačije se i ne možemo ponašati jer u dosadašnjih 16 međusobnih utakmica Radnik ima samo dvije pobjede i jedan remi", rekao je trener Radnika.

Bijeljinski tim vjeruje u svoje kvalitete.

"Svakako da imamo šanse za dobar rezultat. Predvodim momke velike ambicije i izuzetnog mentaliteta. Grupa je odlična, svi momci su motivisani da daju sve od sebe na svakom treningu. Naše je da na utakmici pružimo što više elemenata na kojima radimo na terenu, a iz takve igre neki od naših aduta će svakako doći do izražaja", kazao je Milošević.

Utakmica Radnik - Široki Brijeg se igra u subotu od 16:00 sati. Ulaznica, kao i uvijek, košta 5 KM.