Trener Radnika
5

Milošević: Protiv Sarajeva se ne želimo braniti i čekati da prođe vrijeme

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Radnik danas od 17 sati u Bijeljini dočekuje Sarajevo. Trener Radnika Nebojša Milošević je istakao kako će ekipa igrati otvoreno i na pobjedu.

"Protiv Sarajeva nećemo odstupati od naše ideje u igri. I dalje hoćemo da što je više moguće mi njih ugrozimo. Ne želimo se braniti i čekati da prođe vrijeme. Imamo određenih dilema za sastav tima jer su igrači koji su bili povrijeđeni ponovo u trenažnom procesu. Oporavljene igrače moramo pažljivo iskoristiti u narednih pet takmičarskih utakmica.

Za sastav ću se opredijeliti pred samu utakmicu, a svakako ćemo biti oslabljeni neigranjem Beširevića zbog žutih kartona. Ako ponovimo igru iz utakmice sa Željezničarom, a usput obratimo pažnju i na neke detalje mislim da možemo do tri boda protiv Sarajeva koja bi za nas bila veliki rezultat", rekao je Milošević i nastavio:

"Sarajevo ima odlična četiri ofanzivna igrača, Ahmetovića, Duljevića, Hebibovića i Crnkića koji imaju sjajnu ofanzivnu transformaciju i na njih moramo obratiti pažnju. Također, Ahmetović je jako opasan pred samim golom, dok je Duljević jako neugodan sa loptom u nogama.

Igramo kvalitetno i ta igra mora donijeti rezultat. Ponekad moramo biti strpljiviji i uporniji. I dalje želimo četvrto mjesto i za mene će biti neuspjeh ako na kraju budemo lošije plasirani. Nakon Sarajeva imamo dvije ključne utakmice sa Krupom i Slobodom koje će odlučiti borbu za četvrto mjesto.

Nadam se da će svi činioci koji čine jednu fudbalsku utakmicu biti na nivou Lige za prvaka. Ovdje pravim paralelu iz utakmice sa Željezničarom", rekao je Milošević koji nije želio reći koga on vidi na kraju prvenstva kao prvaka BiH.

"Mene ne zanima ko će biti prvak jer to Radnik ne može biti. Mi gledamo samo sebe", rekao je Milošević.