Pobjeda u debiju
232

Milošević prezadovoljan: Igrači znaju da je ovo početak, imat ćemo šanse protiv Portugala

D. P.
Milošević zadovoljan trijumfom
Milošević zadovoljan trijumfom
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević sretan je zbog uvodne pobjede na klupi Zmajeva nakon što je ostvaren trijumf na gostovanju Lihtenštajnu rezultatom 2:0.

Zmajevi nisu imali većih problema i upisali su pobjedu na gostovanju nakon skoro dvije godine čekanja. Pao je slabašni Lihtenštajn, pretposljednja selekcija na UEFA-inom rankingu.

Selektor Milošević tako je na uspješan način debitovao na klupi reprezentacije BiH, a zadovoljstvo igrom nije krio ni nakon utakmice u izjavi za BHT.

"Čestitke momcima, prije svega. Prezadovoljan sam prvim poluvremenom. U drugom smo zbog prekida gubili ritam, a i mijenjali smo igrače dosta. Moramo biti zadovoljni, vjerujem da su i gledatelji zadovoljni odnosom tokom svih 90 minuta i ozbiljnjošću", rekao je Milošević i nastavio:

"Jedino što možda nije bilo toliko dobro je realizacija. Ali možda je i bolje ovako, pa da nas u ponedjeljak krene. Rekao sam i igračima u svlačionici da je ovo početak nečega sasvim novoga. Početak jednog novog ciklusa koji je krenuo danas. Prihvatili su da je ovo novi početak i sve radimo kako bi bili spremni do marta. Čestitke momcima, za tri dana je već nova utakmica", rekao je Milošević.

Novi selektor Zmajeva najavio je i narednu utakmicu, protiv Portugala u Zenici. Portugalci su, podsjetimo, večerašnjom pobjedom protiv Slovačke izborili plasman na Evropsko prvenstvo.

"Možemo i tu mnogo da izgubimo, ali imamo mnogo toga i da dobijemo. Neće biti utakmica puno drugačija od ove, bit će puno opasniji nego današnji protivnik, ali će i oni ostavljati prostora za kontre. Mislim da smo uspjeli sačuvati momke i svježinu. Ako uspijemo izdržati svih 90 minuta, bit će dobro po nas", zaključio je selektor.