Promjene u Radniku
9

Milošević: Ponosan sam na sve urađeno; Krstajić: Teška odluka

Piše: O. T.
Nebojša Milošević i Mladen Krstajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nebojša Milošević i Mladen Krstajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što su iz FK Radnik Bijeljina objavili da Nebojša Milošević napušta mjesto šefa stručnog štaba, Milošević je zajedno sa predsjednikom kluba Mladenom Krstajićem na konferenciji za medije objasnio kako je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

Tim iz Bijeljine je trenutno četvrti na tabeli Lige za prvaka BiH s istim brojem bodova kao i Sloboda (40) te bodom više od Krupe. Cilj kluba bio je plasman u Ligu za prvaka, ali su apetiti u međuvremenu porasli pa je kriza rezultata najviše utjecala na sporazumni raskid. Krstajiću nije bilo lako donijeti ovu odluku.

"Ponosan sam na ono što smo uradili u proteklom vremenu bez obzira na trenutnu krizu. Sve ovo što Radnik radi u posljednje dvije godine je samo uzlazna putanja. Ipak, osvojili smo samo tri boda u posljednjih osam utakmica i stigli smo u situaciju da se ne pitamo samo mi za četvrto mjesto na tabeli. Sa šefom stručnog štaba sam jučer pričao oko četiri, pet sati. On je radom u Radniku pokazao kakav je stručnjak i kakav je čovjek. U dogovoru sa šefom stručnog štaba i Upravom odlučili smo se na sporazumni raskid ugovora. Ne bih rekao da je to otkaz zato što smatram da je Milošević prvo veliki čovjek, radnik i sportista. On će kao trener imati svijetu budućnost. I sad smatram da nismo pogriješili kada smo ga doveli. Nije mi bilo nimalo lako pošto sam prvi put u ovoj situaciji i ovo govorim teška srca", izjavio je Krstajić.

Milošević je također ponosan na sve ono što je uradio, a na početku svog izlaganja je napomenuo da je po njegovom dolasku Radnik bio osmi na tabeli sa pet bodova zaostatka u odnosu na Slobodu te da se nalazio iza Širokog Brijega i Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Sada je Radnik na tabeli ispred svih navedenih klubova. Milošević se nada da će ova odluka biti "pozitivan šok" za igrače.

"Cilj kluba je bio plasman u Ligu za prvaka. Međutim, željeli smo više. I dan danas to želimo. Postigli smo mnogo pogodaka, afirmirali nekoliko mladih igrača. Uvjeren sam da ovaj tim može opstati na četvrtom mjestu. Ponosan sam na ono što sam zajedno sa svojim saradnicima uradio. Imao sam odličan odnos sa igračima. Zahvaljujem se i njima na profesionalnom odnosu. U našem jučerašnjem razgovoru predsjednika i mene, uz obostranu ocjenu da imamo kvalitet igre i da ja ne mogu promijeniti metodologiju rada u koju čvrsto vjerujem, tražili smo šta bismo još mogli uraditi kako bismo dobili pozitivan impuls tako da smo donijeli ovu odluku. Ako ima igrača koji se nisu osjećali najpozitivnije dok sam ja bio tu, ako je bilo takvih, nadam se da će sada izvući svoj maksimum", kazao je Milošević.

U Radniku se nadaju da će zadržati četvrto mjesto na tabeli te da će Sarajevo osvojiti Kup BiH, jer u tom slučaju bi tim iz Bijeljine igrao kvalifikacije za Evropsku ligu naredne sezone.

Ekipu Radnika će do kraja prvenstva sa klupe voditi Mladen Žižović.