Selektor Zmajeva
112

Milošević oduševljen: Rezultat neće biti bitan, ali će biti atraktivno po navijače

D. P.
Miloševića raduju utakmice (Foto: Screenshot)
Miloševića raduju utakmice (Foto: Screenshot)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević prokomentarisao je žrijeb grupa Lige nacija koji je danas održan u Parizu.

BiH će u novoj sezoni Lige nacija igrati protiv Nizozemske, Njemačke i Mađarske. To znači još šest dodatnih kvalitetnih utakmica do kraja godine jer će se Liga nacija igrati od septembra do decembra.

"Grupa je otprilike to što smo mogli da očekujemo s obzirom na to da snaga i ostalih grupa nije ništa slabija i ništa jača. To je sve tu negdje u Ligi A nacija, ali istovremeno i šansa da se kroz to takmičenje, ne gledajući rezultat, dođe do novih i mlađih igrača. Prioritet u Ligi A nacija ne treba da bude rezultat, nego uigravanje i provjera nekih igrača", rekao je Milošević.

Selektor Zmajeva dodao je i da BiH ima zakazane prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije te zaključio da će u ovoj godini biti mnogo atraktivnih utakmica za bh. navijače.

"Atraktivan period je pred nama jer već imamo dogovorene utakmice s Engleskom i Italijom. Bit će jako puno atraktivnih utakmica za Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu i to je zanimljivo za gledatelje te da će ih sigurno obradovati, a na nama je da se što bolje pripremimo i obradujemo ih", zaključio je selektor BiH.