Putem Facebooka
3

Milošević o situaciji u FK Sarajevo: Svi imamo želje, ali pita se onaj koji daje novac

Piše: N. K.
Semjon Milošević
Semjon Milošević
Nekadašnji nogometaš FK Sarajevo Semjon Milošević oglasio se nakon sinoćnje utakmice Bordo tima, koji je na domaćem terenu doživio šokantan poraz (0:1) od GOŠK-a u okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Treba krenuti od toga šta većinski ulagač želi, koji su ciljevi i vizija kluba. Očigledno postoji kolizija između onoga što žele navijači i onoga što žele upravljači. Treba biti transparentno, kazati šta su ciljevi. Onda će i navijači imati svoj stav. Kao i sve kod nas, nismo bili u zajedništvu, nismo pokazali sposobnost, nismo htjeli sebi dobro, došli su ulagači platili dugove, griješili za svoj groš, ali klub ima historiju, klub nije repa bez korijena, krenuti od ciljeva vizije (ako to postoji) i time se voditi. Znam da svako od nas ima individualne želje, neko želi titule, neko ovo, neko ono, ali pita se onaj ko daje novac. Makar da znamo šta je cilj i naći ćemo svi smiraj", napisao je Milošević na Facebooku.

Podsjetimo, Sarajevo je sinoć doživjelo već drugi poraz u sezoni i to na Koševu, a Bordo tim je uspio osvojiti tri boda na gostovanju protiv Čelika u prošlom kolu.

Poslije utakmice krenula je lavina kritika na tim i čelnike Sarajeva, a navijači su tražili da Uprava kluba podnese ostavke.