Utučen je selektor
0

Milošević nakon poraza od Ukrajine: Sva krivica je na meni, ovo je nivo Evropskog prvenstva

D. P.
Milošević je pohvalio nastup igrača (Foto: Screenshot)
Milošević je pohvalio nastup igrača (Foto: Screenshot)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević obratio se javnosti nakon poraza Zmajeva od Ukrajine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.

Nakon meča utučen je bio i selektor Savo Milošević, ali je zadovoljan stavom i nastupom igrača. Pohvalio je igru Zmajeva u više od 80 minuta igre.

"Ne preostaje mi ništa drugo nego da se složim da je 80-85 minuta bilo dobro i da nije realno očekivati više od toga. Što se tiče onoga što se desilo, mnogo mi je žao momaka, posebno zbog načina na kojima primamo golove. Vodimo, a primamo golove iz kontri", rekao je Milošević i nastavio:

"Na terenu su povrede utjecale na rezultat, ali dobro. Nemam nikome ništa da zamjerim. Niko na stadionu ne može momcima zamjeriti na zalaganju, borbi, ali i kvaliteti. Igrali smo protiv dosta ozbiljne ekipe i mislim da smo ih neutralisali 80 minuta. S obzirom na to da su dali maksimalno zalaganje, samo na nama je krivica. Na stručnom štabu i meni", poručuje selektor BiH.

Milošević je pohvalio zalaganje i igru nogometaša BiH te poručio kako je BiH igrala utakmicu dostojnu Evropskog prvenstva.

"Generalno, mislim da smo uspjeli nešto što je teško protiv ovako jake ekipe. Mislim da nisu imali polušansu, a to znači da su taktički momci odradili sve 100 posto. Bolje od ovoga ne može u ovom momentu. Ostaje žal jer sam ja vjerovao, ali mi je drago da su vidjeli da mogu mnogo više od onoga što je bio slučaj u posljednjih šest mjeseci. Satisfakcija mi je zbog tih momaka jer su pokazali ovakvu igru protiv ovakve ekipe. Ova je utakmica nivo Evropskog prvenstva jer tamo imate i slabije rivale od Ukrajine. Igrači su pokazali da mogu", dodao je Milošević.

Za kraj se osvrnuo i na mlade igrače. Poručio je da je pred BiH lijepa budućnost jer postoji okosnica od mlađih igrača koji su i večeras igrali.

"Meni je žao jer je Bašić trebao da uđe. U ekipi već ima šest-sedam mladih igrača, a ima ih i na klupi, ali nismo imali situaciju da ih probamo. Kostur postoji i on je jako kvalitetan. Suština je da imate igrače koji imaju karakter, a meni je drago da su ga pokazali danas. Ni u jednom momentu se nismo uplašili", zaključuje selektor.

Tako je sada jasno da će Zmajevi u utorak (26. mart) na stadionu Grbavica igrati prijateljsku utakmicu protiv Izraela, pošto su ove selekcije poražene u večerašnjim polufinalnim susretima, dok će Ukrajina i Island razigravati za plasman na Evropsko prvenstvo.