Nogomet
4

Milošević: Iza nas je uspješna jesen, poraz ne umanjuje vrijednost ovog tima

Piše: O. T.
Trener Radnika iz Bijeljine Nebojša Milošević uprkos porazu od Sarajeva (2:0) na Koševu zadovoljan je rezultatima svog tima u jesenjem dijelu BHT Premijer lige.

Sarajevo je u 18. kolu Premijer lige slavilo golovima Ahmetovića i Hebibovića i upisalo svoju petu uzastopnu pobjedu. Milošević nije razočaran porazom svog tima iako ističe da je Radnik imao nekoliko šansi koji su mogli odvesti utakmicu u drugom smjeru.

"Na kraju krajeva, Sarajevo je zasluženo pobijedilo i ja mu ovim putem čestitam na dosadašnjim rezultatima i na ovoj pobjedi. Upravo je negdje 56. i 60. minuta promijenila utakmicu u nekom hendikepiranom sastavu koji smo danas izveli. Čekali smo neke situacije koje bi eventualno doprinijele da mi postignemo jedan pogodak koji bi nas držao u rezultatskoj neizvjesnosti. Te dvije situacije u drugom poluvremenu, kulminacija svega je ta šansa Marka Obradovića gdje smo išli tri na dva koju nismo riješili i jednu od šansi koje je Sarajevo imalo ono je iskoristilo i to je prelomilo utakmicu", kazao je Milošević.

Radnik je polusezonu okončao na petom mjestu tabele sa 30 bodova, osam manje od prvoplasiranog Zrinjskog i četiri boda manje od drugoplasiranog Sarajeva. Takav učinak je zadovoljio ukuse trenera Radnika.

"Ovaj današnji poraz ne može umanjiti vrijednost ovih igrača i ovog tima što je uradio tokom cijele godine, a i u ovom jesenjem dijelu tako da, sve u svemu, imamo 30 bodova, uspješnu jesen za sobom i idemo na pauzu da vidimo šta možemo još da dopunimo i da se spremimo za naredni dio takmičenja. Još jednom čestitam Sarajevu i želim mu puno sreće", rekao je Milošević.