Radnik čeka Želju
4

Milošević: Četvrto mjesto je naš cilj, imamo kapacitet za vrh

Klix.ba
Nebojša Milošević (Foto: EPA)
Nebojša Milošević (Foto: EPA)
Radnik u nedjelju u okviru 5. kola Lige za prvaka dočekuje Željezničar, a trener bijeljinskog tima Nebojša Milošević je optimističan.

"Ovo je susret kojim počinjemo seriju od četiri utakmice koje će vjerovatno odrediti naš konačni plasman na tabeli. Znamo ambicije Željezničara, kao i njihov kvalitet, jer smo sa njima imali nekoliko okršaja u poslednjih mjesec dana. Među nama nema tajni. U posljednjih deset dana su se oporavili neki naši igrači, konkurencija je zdrava i ovo je poslije duže vremena utakmica u kojoj mi u stručnom štabu imamo slatke muke na određenim pozicijama u timu. Pojedini igrači još nisu u formi nakon oporavka od povreda, ali će to biti sve bolje iz utakmice u utakmicu. Moram reći da mene ne zanima ko će biti prvak BiH, jer to ne može biti Radnik, mi gledamo svoj interes i u svakoj utakmici ćemo pokušati da uzmemo što više bodova, počevši od ove u nedelju", izjavio je Milošević.

On vjeruje u kvalitet svojih izabranika te smatra da pripadaju u sami vrh tabele.

"U naredne četiri utakmice domaćini smo za redom Željezničaru, Sarajevu i Krupi, a gostujemo Slobodi i one će konačno uticati na plasman na tabeli. Bez ikakvog okolišanja u ovu seriju utakmica ulazimo sa ambicijom da zadržimo četvrto mjesto na kome se nalazimo. Ne skrivamo te ambicije, koje do sada nismo previše isticali u medijima. Međutim, nećemo sebi uskratiti pravo da postignemo što više. Ja sam veliki optimista kada je u pitanju naš plasman i lično ću biti jako nezadovoljan ako na kraju prvenstva ne budemo četvrti. Mislim da imamo kapacitet za to i ovi momci su to svojim radom zaslužili. Nadam se da će oni kvalitet prenijeti na teren, biti svjesni trenutka u kojem se nalaze i da preuzmu odgovornost jer imaju kapacitet za to, a sa druge strane nemaju stegu zbog straha od uspjeha, jer su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali kvalitet da budu u samom vrhu bh. fudbala" dodao je trener Radnika.

Bijeljinski tim će dati maskimum u ovoj utakmici, ali i do kraja prvenstva.

"Prvi put direktno kažem ovo, jer smatram da momci i ekipa, kao i ljudi oko tima tokom prvenstva daju svoj maksimum, uzimajući u obzir sve okolnosti. Ponavljam,optimista sam pred naredne četiri utakmice i biću jako nezadovoljan ako na kraju ne budemo četvrti. Igrači su zaslužili da materijalizuju rad koji su uložili cijele godine. Imamo obavezu prema sopstvenom radu koji smo uložili, prema velikoj energiji i podršci predsjednika Krstajića i prema 150 ili 200 zaljubljenika u Radnik, koji nas prate na svim utakmicama. Iz tih razloga ćemo uložiti svoj maksimum, jer želimo da sa terena izađemo ponosni i uzdignute glave jer smo dali sve od sebe", završio je Milošević.

Radnik i Željezničar svoj meč igraju u nedelju na Gradskom stadionu u Bijeljini sa početkom u 17:00 sati. Cijena ulaznice je 5 KM, a za dame i djecu je ulaz besplatan.