Nogomet
61

Miloš Stojčev: Protiv Borussije M'gladbach se nećemo braniti

Piše: D. B.
Miloš Stojčev
Miloš Stojčev
Sarajevo će u četvrtak navečer na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u prvoj utakmici play offa Evropske lige ugostiti Borussiju M'gladbach. Želja Bordo ekipe je pobijediti protivnika ili barem sačuvati svoju mrežu.

Nakon ne tako dobre uvertire za utakmicu s Borussijom i remija s Veležom u 3, kolu BHT Premijer lige, nogometaši FK Sarajevo su se fokusirali na veliki izazov koji ih čeka u četvrtak protiv njemačkog bundesligaša.

"Protiv Veleža je izostao samo rezultat, igra je bila odlična. Uprkos remiju, atmosfera u ekipi je na željenom nivou i spremni smo za utakmicu protiv Borussije M'gladbach", izjavio je Stojćev za portal Klix.ba.

Sarajevo ove sezone ima problema sa realizacijom na svom terenu, što nije zanemariv problem.

"Istina je da na Koševu teško dolazimo do pogodaka, ali je to uglavnom zbog protivnika koji dolaze da se brane. Protiv takvih ekipa je teško igrati, ali se na to moramo naviknuti. Također, moramo što prije otvoriti utakmicu u našu korist, kako bi ostvarili željeni rezultat", smatra ponajbolji nogometaš FK Sarajevo.

Prekidi su u prethodnih nekoliko utakmica bili slabost bh. predstavnika.

"Tačno je da smo primili neke golove iz prekida, ali odbrana nije slaba. To je samo stvar nepažnje, koju ćemo svesti na minimum", jasan je bio Stojčev.

Divovi se nisu uplašili velikog protivnika i očekuju pozitivan rezultat.

"Igramo kod kuće i nećemo se braniti. Što se tiče rezultata, najbitnije je da naša mreža ostane netaknuta", završio je Stojčev.