Platili 15 miliona eura
2

Miloš Krasić u Juventusu na pet godina

Totalsport
Miloš Krasić
Miloš Krasić
Službena potvrda transfera trebala bi se dogoditi uskoro, no talijanski mediji pišu da je Juventus iz moskovskog CSKA doveo srpskog nogometnog reprezentativca Miloša Krasića (26).

Riješio je tako torinski klub problematično pitanje krilnog nogometaša o kojem je pričao sportski direktor kluba Giuseppe Marotta, koji je najavljivao da će se sve znati kroz dva do tri dana. Transfer je navodno Juve platio 15 miliona eura, a Krasić bi trebao u talijanskom prvoligašu ostati sljedećih pet sezona.

Navodno su Moskovljani prije Svjetskog prvenstva za svog srpskog nogometaša tražili 18 miliona eura nakon čega su se iz Juventusa povukli, baš kao što su to napravili i čelnici Manchester Cityja i Fenerbahçea.

Srpski je nogometaš i javno iskazivao simpatije prema "staroj dami" kojoj, pak, on nije bio prva opcija. Okrenuli su mu se tek kada su dobili odrješito "ne" od HSV-ovog Holanđanina Eljera Elije.

U večernjim su satima iz moskovskog kluba potvrdili da su prodali Krasića za 15 miliona eura, te se očekuje da on u narednim danima potpiše za Juventus.