Plavima isključio igrača
479

Miloš Gigović juniorima Borca u 95. minuti dosudio penal za remi protiv Želje

E. B.
Miloš Gigović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miloš Gigović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Danas je u Banjoj Luci odigran zaostali susret Premijer omladinske lige za juniore između Borca i Željezničara, a glavni sudija meča je bio Miloš Gigović.

Susret je završen rezultatom 4:4, a kontroverzni sudija iz Bosanske Gradiške je, na ovom susretu svirao dva penala u korist Borca, te gostima isključio jednog igrača.

Borac je ekspresno poveo sa 2:0 golovima Nemanje Ćetojevića iz 6. i 10. minute, a do kraja prvog poluvremena Željezničar je poravnao na 2:2 pogocima Ernada Babaluka iz 20. i Aldina Efendića iz 38. minute, a potom i poveo sa 3:2 pogotkom Dženana Šabića iz 40. minute.

Željezničar je od 58. minute igrao s igračem manje kada je Nihad Barimac dobio crveni karton zbog što je, kako je Gigović napisao u službenom izvještaju, udario nogom u glavu Pavla Đajića koji je zbog te povrede morao biti zamijenjen.

Borac je sa samo pet minuta kasnije poravnao na 3:3 preko Stefana Marčetića iz penala, no Plavi se nisu predavali, te su poveli sa 4:3 u 73. minuti drugim pogotkom Babaluka na susretu.

Činilo se da će Željezničar odnijeti sva tri boda, no u 90+5. minuti Gigović je dosudio još jedan penal za Borac kojeg je u gol pretvorio Marčetić za konačnih 4:4.

Željezničar se nalazi na drugom mjestu, dok je Borac šestoplasirani.