Sa 16 pogodaka
5

Miloš Filipović osvojio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH

Piše: E. B.
Miloš Filipović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miloš Filipović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaš Zrinjskog Miloš Filipović je osvojio titulu najboljeg strijelca Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2017/2018.

Ukupno su u Premijer ligi BiH ove sezone odigrane 192 utakmice na kojim je postignuto ukupno 456 pogodaka.

Vezni igrač Zrinjskog je mrežu protivničkih golmana tresao 16 puta, što je za dva više od prvog pratioca Mersudina Ahmetovića iz Sarajeva. Filipović je također upisao i deset asistencija ove sezone.

Po 12 pogodaka postigli su Nemanja Bilbija (Zrinjski), Petar Kunić (Borac), Luka Menalo (Široki Brijeg), Krste Velkoski (Sarajevo) i Goran Zakarić (Željezničar).

Zanimljivo, više niko nije postigao dvocifren broj pogodaka, a po sedam su postigli Haris Dilaver (Mladost), Nusmir Fajić (Krupa), Nardin Mulahusejnović (GOŠK), Stevo Nikolić (Čelik) i Vojo Ubiparip (Željezničar).

Zanimljivo, Filipović se okitio titulom najboljeg strijelca sa samo 16 pogodaka, a posljednji koji je ponio tu tiulu sa manje pogodaka od njega bio je Riad Bajić u dresu Željezničara u sezoni 2014/2015 koji je postigao 15 pogodaka.

Podsjetimo, prošle godine titulu najboljeg strijelca ponio je Ivan Lendrić koji je nastupajući za Željezničar postigao 19 pogodaka, a sezonu prije Leon Benko (Sarajevo) je bio najbolji sa 18 pogodaka.

Filipović je rođen u Beogradu prije 28 godina, a u karijeri je prije Zrinjskog nosio dresove OFK Beograda, Kolubare, Timoka, Voždovca, BSK Borče i zvorničke Drine odakle je 2015. stigao u Mostar.