Nogomet
82

Milomir Odović više nije trener Željezničara

Piše: D. B.
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kako je za portal Klix.ba potvrđeno iz FK Željezničar, Milomir Odović više nije trener kluba s Grbavice.

Odluka vodstva Željezničara da uruči otkaz Odoviću donesena je danas nakon sinoćnjeg remija Željezničara i Slobode na Grbavici.

Odović je sjajno predvodio Željezničar s klupe otkako je u januaru preuzeo tim nakon odlaska Admira Adžema. Plavi su zabilježili odlične nastupe u kvalifikacijama za Evropsku ligu ove sezone, u kojima su eliminisali malteški Balzan i mađarski Ferencvaroš, a potom ispali od belgijskog Standarda iz Liegea.

Nakon završetka prošle sezone Željezničar se odrekao usluga nekoliko igrača među kojima su najzvučnija imena Srđan Stanić i Benjamin Čolić, a nakon nastupa u Evropi ove sezone Josip Kvesić je prodan Antalyasporu, a Riad Bajić Konyasporu, čime je ekipa znatno oslabljena.

Start Plavih u domaćem prvenstvu nije bio dobar, jer ih je na otvaranju sezone porazio Borac u Banjoj Luci. U drugom kolu ih je također porazio Radnik i to na Grbavici. Plavi su prvu ovosezonsku pobjedu upisali u 3. kolu na gostovanju kod Viteza, a potom su na Pecari sa Širokim Brijegom odigrali 1:1. Peto kolo je donijelo susret s Veležom na Grbavici, a Željo je slavio 2:1.

Novi kiks Željezničara se dogodio u 6. kolu kada je ekipa poražena od novog premijerligaša Mladosti Doboj-Kakanj. Sinoćnji remi sa Slobodom na Grbavici u okviru 7. kola Premijer lige rezultirao je otkazom za Odovića.

Šezdesetogodišnji bh. nogometni stručnjak je u karijeri vodio Slaviju, Borac, Velež, GOŠK, Zvijezdu, Rudar i Čelik.

Zvanična potvrda prekida saradnje sa Odovićem očekuje se tokom dana.