Nogomet
20

Milito pogotkom u prijateljskoj utakmici nagovijestio povratak

Totalsport
Diego Milito
Diego Milito
Interov 34-godišnji argentinski napadač Diego Milito rekao je kako je sasvim blizu povratku takmičarskom nogometu, nakon što je postigao gol u subotnjem prijateljskom meču protiv švicarskog Lugana, koji je završio rezultatom 2-2.

Milito je u februaru zadobio tešku povredu ligamenata u koljenu u meču Evropske lige protiv Cluja. Argentinski napadač postigao je 73 gola u Interovom dresu. Postao je veliki ljubimac navijača kada je prije tri godine igrao ključnu ulogu u Interovom osvajanju trostruke krune, Lige prvaka, prvenstva i kupa, pod palicom tadašnjeg trenera tima iz Milana Josea Mourinha. U toj sezoni postigao je šest golova u Ligi prvaka, uključujući i dva u finalnoj utakmici protiv Bayerna.

"Nadam se da ću vrlo brzo biti u svom najboljem izdanju, te na raspolaganju treneru kada će mu zatrebati moja pomoć. Najgore je iza mene, nije ostalo još puno vremena do mog potpunog povratka. Sjajno je opet bilo dati gol, to je najveća radost za svakog napadača. No, još više me razveselilo što sam dobio priliku uopće zaigrati", izjavio je Milito.