Guardiola ga razumije, ali...
0

Milito na izlaznim vratima Barcelone

Totalsport
Gabriel Milito
Gabriel Milito
Prema španskim medijima, argentinski stoper Gabriel Milito (30), mlađi brat Interovog napadača Diega, na izlaznim je vratima aktuelnog španskog nogometnog prvaka Barcelone.

U redove katalonskog kluba Milito je stigao 2007. godine iz Zaragoze, a iako je ugovorno vezan do 2012. godine, posve je izgledno da će napustiti Camp Nou već u januarskom prijelaznom roku. U posljednje vrijeme Milito se borio s povredama, pa su tako svoja mjesta na pozicijama centralnih stopera Barcelone zacementirali Carles Puyol i Gerard Pique. Argentinac je stoga ukupno nastupio u tek sedam takmičarskih utakmica ove sezone, uglavnom ulazeći s klupe, te želi pronaći sredinu u kojoj će igrati redovno. Najčešće se kao njegove nove destinacije spominju Italija i Engleska, a navodno je dosad najveći interes pokazao Liverpool.

"Postoje odluke koje donosim ja i koje donosi klub, ali ova je njegova. Poznavajući ga, posve ga razumijem. Vjerujte mi, i ja sam bio igrač i kad se stavim u njegovu poziciju, posve ga razumijem", komentirao je Barcelonin trener Josep Guardiola, jasno aludirajući da je Milito na korak od odlaska.