Propustio veliku priliku
7

Milik: Sramota me je šta sam promašio, žao mi je i izvinjavam se navijačima

Klix.ba
Trenutak u kojem Alisson brani udarac Milika (Foto: EPA-EFE)
Trenutak u kojem Alisson brani udarac Milika (Foto: EPA-EFE)
Napadač Napolija Arkadiusz Milik mogao je postati heroj ovog kluba da je u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Liverpoola postigao pogodak koji bi značio plasman u osminu finala Lige prvaka, međutim njegov udarac je odbranio golman Alisson Becker.

Milik je nakon utakmice bio vidno razočaran, što je nakon onakvog promašaja i očekivano, a i sam je rekao da ga je sramota zbog toga što veliku priliku nije pretvorio u pogodak.

"Šta da kažem nakon ovog, sramota me šta sam promašio, bio sam u idealnoj poziciji i nisam pogodio. To je tako, žao mi je i izvinjavam se svim navijačima koje sam ovim promašajem razočarao", rekao je Milik.

Poljak je imao samo riječi hvale za Liverpool kojeg smatra vrhunskom ekipom, a ističe da se mora fokusirati na sljedeće utakmice i da što je prije moguće treba zaboraviti ovu utakmicu.

"Liverpool je odigrao dobru utakmicu, a to smo i očekivali od njih. To je jedan vrhunski tim, zaslužili su pobjedu, ali bi drugačije bilo da sam ja postigao pogodak. Moram što prije zaboraviti ovaj promašaj, ubrzo igramo novu utakmicu protiv Cagliarija i moram biti fokusiran na to", završio je napadač Napolija.

Napoli će se u Seriji A boriti za drugo mjesto zajedno s Interom, dok je titula prvaka već sada faktički izgubljena s obzirom na to da Juventus nema pravog protivnika u Italiji.