Nogomet
76

Milićević želi igrati za BiH, NSBiH čeka pismenu potvrdu

Piše: O. T.
Danijel Milićević (Foto: EPA)
Danijel Milićević (Foto: EPA)
Danijel Milićević (30) želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je za Klix.ba iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Od veznjaka Genta se očekuje i zvanična potvrda u pisanoj formi kako bi čelni ljudi Saveza mogli pokrenuti postupak promjene sportskog državljanstva.

MIlićević je prošle sezone osvojio titulu prvaka Belgije sa Gentom, a bio je jedan od junaka ovog tima u grupnoj fazi Lige prvaka u ovoj sezoni gdje je postigao tri gola u šest utakmica. Sedmi nastup u Ligi prvaka upisao je u osmini finala protiv Wolfsburga koji je slavio protiv Genta u Belgiji rezultatom 3:2. Milićević je za Gent odigrao 34 utakmice u ovoj sezoni pri čemu je postigao osam golova i upisao osam asistencija.

U razgovoru za naš portal generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković je potvrdio da Milićević želi igrati za BiH, ali u Savezu čekaju i potvrdu u pisanoj formi.

"On je rekao da će igrati, ali to još uvijek nismo dobili u pisanoj formi što je neophodno da bismo mi krenuli u postupak promjene njegovog sportskog državljanstva imajući u vidu da je on već igrao za drugu selekciju (omladinske selekcije Švicarske op.a.)", kazao je Baković.