Nogomet
6

Milićević: Povreda nije ozbiljna, vjerovatno ću biti spreman za Belgiju i Kipar

Piše: D. B.
Danijel Milićević (Foto: EPA)
Danijel Milićević (Foto: EPA)
Bh. reprezentativac Danijel Milićević povrijedio se sinoć na utakmici Evropske lige protiv Konyaspora, koju je njegov Gent dobio u okviru 2. kola grupe H Evropske lige. Ipak, povreda nije ozbiljnije prirode.

Milićević je za Gent zaigrao od prve minute, a asistenciju je upisao u 33. minuti kada je Neto povisio vodstvo belgijskog kluba na 2:0, što je bio i konačan rezultat. Međutim, tokom prvog poluvremena je bh. reprezentativac povrijedio list, tako da u drugom dijelu utakmice nije igrao.

Danas je obavljen pregled, kao i snimak, a nalazi su pokazali da je sve uredu. Danijel će odraditi rekuperaciju tokom dana, a najvjerovatnije će biti spreman i za kvalifikacijske utakmice protiv Belgije (7. oktobar) i Kipra (10. oktobar), koju reprezentacija BiH igra u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Zadovoljan sam igrama i rezultatima kluba, spreman sam na nove izazove. Snimak je pokazao da problema s mišićem nema, ali ću biti siguran na sutrašnjem treningu. Igru sam jučer napustio na vrijeme. Vjerovatno ću biti spreman za nastupe protiv Belgije i Kipra", izjavio je Milićević za portal Klix.ba.

Naš reprezentativac u Evropskoj ligi ove sezone ima gol i asistenciju.