Nogomet
217

Miličević posjetio Zolotića: Rekao mi je da se ne brinem

Piše: Nedžad Jamaković
Nermin Zolotić u bolnici
Nermin Zolotić u bolnici
Nogometaš Zrinjskog Hrvoje Miličević posjetio je danas u bolnici Koševo igrača Željezničara Nermina Zolotića, koji je teško povrijeđen nakon njegovog starta u utakmici između Željezničara i Zrinjskog na Grbavici u srijedu.

Zolotić je hitno prevezen u bolnicu Koševo, gdje je iste noći operisan budući da su mu slomljene obje potkoljenične kosti lijeve noge. Postoperativni tok protječe bez problema, a prve procjene govore da će Zolotić izbivati sa terena više mjeseci.

Današnja posjeta Miličevića Zolotiću puno je značila za obojicu. "Obojici nam je puno lakše nakon ovoga, a posebno meni, jer mi je Zolotić rekao da se ne brinem. Sve je proteklo bez ikakvih problema, čak smo se uspjeli i nasmijati više puta. Naravno, veoma mi je žao što se ovo desilo, Zolotić je odličan momak, a mi smo dobri prijatelji van terena. Žao mi je što su pojedini mediji pisali da je bilo namjere u mom startu, nikakve namjere nije bilo, a situacija je bila takva da se isto moglo dogoditi i meni", rekao je Miličević za Klix.ba.

On je u posjetu Zolotiću došao sa bivšim trenerom Zrinjskog Draganom Perićem i direktorom tog kluba Ivanom Beusom, a bio je prisutan i predsjednik Željezničara Almir Gredić. "Nadam se da će se Zolotić što prije oporaviti i vratiti na teren", dodao je Miličević.

Zolotiću je također drago zbog posjete, a za Klix.ba je kazao da i ne pomišlja da je Miličević sa lošom namjerom napravio start nad njim.

"U onoj situaciji sam mogao i ja njemu slomiti nogu, sve se odigralo u sekundi. To je bilo u žaru borbe, a Hrvoje i ja se znamo još iz mlađih kategorija, kada smo igrali jedan protiv drugog. Dovoljno ga poznajem, tako da ne vjerujem da je imao namjeru povrijediti me u onom startu", rekao je Zolotić.

On se nakon operacije dobro oporavlja i što je najvažnije ne osjeća nikakve bolove. "Ljekari su rekli da bih gips trebao skinuti za mjesec dana, a onda će uslijediti rehabilitacija. Još se ne može s preciznošću govoriti o tome kada ću se vratiti na teren, možda za dva-tri mjeseca ili više, ali za sada je najvažnije da oporavak teče dobro", zaključio je Zolotić, dodajući kako mu puno znači podrška prijatelja, saigrača i svih onih koji ga posjećuju i zovu ovih dana i pružaju mu podršku.