Novo produženje saradnje
82

Miličević ostaje u Sarajevu i naredne sezone, ugovor potpisao i Šahinović

F. Z.
Miličević produžio ugovor (Foto: FK Sarajevo)
Miličević produžio ugovor (Foto: FK Sarajevo)
Hrvoje Miličević i FK Sarajevo dogovorili su nastavak saradnje u trajanju od jedne godine i ovaj defanzivac koji može igrati i u veznom redu i u narednoj sezoni nosit će dres Bordo tima.

Miličević je Sarajevo pojačao početkom ove godine, odigrao je sve tri utakmice na proljeće i ostvario je učinak od jednog gola i asistencije.

"Sretan sam i zadovoljan sam što sam produžio saradnju sa Sarajevom na još jednu godinu. Naravno, ciljevi se znaju i nadam se sada što boljim rezultatima u Evropi", rekao je Miličević.

Sa Bordo timom ugovor je danas potpisao i polaznik Akademije FK Sarajevo - golman Muhamed Šahinović.

"Potpisivanje profesionalnog ugovora sa FK Sarajevo je za mene ispunjenje sna i ne mogu opisati riječima sreću koju osjećam u ovom trenutku. Ovo je za mene jedan veliki razlog da nastavim još više trenirati i napredovati da bih jednog dana i stao na gol voljenog kluba. Iskoristio bi ovu priliku da se zahvalim svim mojim dosadašnjim trenerima, kao i gospodinu Hadžiću, te stručnom štabu FK Sarajevo na pruženoj prilici", rekao je Šahinović.

Miličević je peti nogometaš s kojim je FK Sarajevo produžio ugovor u posljednja dva dana. Prije njega vjernost Bordo timu produžili su Oremuš, Dupovac, Džafić i Jukić. Šesnaestogodišnji Šahinović nastupao je prethodne sezone za U-17 selekciju FK Sarajevo, te je sačuvao svoju mrežu na 10 od 18 odigranih utakmica, a ima i deset nastupa za omladinske selekcije BiH, saopćeno je iz FK Sarajevo.